Uncategorized

Марки за дрехи, използващи възобновяема енергия

Джейсън Бриско / Unsplash

През последните години потребителите стават все по -наясно как компаниите и марките управляват своя екологичен отпечатък. Купувачите нарастват в ангажимента си за управление на околната среда и искат да изразходват трудно спечелените си пари с компании, които правят по същия начин.

Марките за дрехи не предполагат освободени от тази тенденция, като много повече и много повече потребители показват склонност към устойчиво облекло и устойчиво произведено облекло. Основни марки като Chanel и Kering доведоха таксата към много по-екологичен модел на компанията, като се ангажираха да преминат към 100-процентов енергиен източник до 2050 г. Редица други марки последват примера, включително Nike и Burberry. Такива компании установяват, че преминаването към слънчеви панели може да струва много по -малко в дългосрочен план, като същевременно ограничава въглеродните отпечатъци.

Помислете само за няколко марки дрехи, които изразиха подобен ангажимент за възобновяема енергия и екологични методи.

Vetta

Instagram/Vettacapsule

Базираната в Ню Йорк Vetta обещава да помогне на покровителите си да „изградят много по-обмислен гардероб“. Това се разпростира не само на интелигентния моден избор, но и на здравите ангажименти за околната среда на компанията. Обмисли:

Вече Vetta получава около 70 процента от енергията си от слънчева енергия.
Производствените центрове на компанията се одитират ежегодно, както за социално, така и за съответствие на околната среда.
Марката подчертава и органичен памук и други устойчиви материали; Отново използването на материали се одитира всяка година.
Дори опаковката на марката отразява екологичния ангажимент, като всичките им кутии, чанти, опаковъчни фишове и етикети се правят от рециклирани материали.

Vetta е една компания, която въплъщава това, което предполага да балансира естетическото развитие с екологичната информираност.

Реформация

www.hereformation.com

Реформацията е на авангардна устойчивост. Марката вече е неутрална за климата (те са били, защото 2015 г.) и има за цел да бъде климатичен-позитивен до 2025 г. Помислете за няколко допълнителни начина, по които Реформацията демонстрира истински добросъвестни екологични добросъвестни:

В интерес на отчетността и прозрачността, компанията изпраща тримесечни „доклади за устойчивост“ на своите заинтересовани страни, като ги предупреждава за напредъка си към постигане на основни екологични цели.
Компанията също така е разработила показател, наречен „рефлексия“, който да им помогне да оценят разходите за околната среда за производство на стоки. Според Реформацията „Refscale проследява нашия екологичен отпечатък, като добавя килограмите въглероден диоксид, излъчен и галони вода, които използваме, и килограми отпадъци, които генерираме“, след което сравняваме това с други марки дрехи.
Реформацията е инвестирала широко във въглеродните компенсации в целия свят.

Реформацията е емблематична за това как модата и устойчивостта могат да се пресичат по невероятни начини.

Люси и Як

www.lucyandyak.com

Lucy & Yak показва силни екологични пълномощия по няколко различни начина:

Те имат фабрики и производствени центрове в цялата страна, включително в Индия и Близкия изток, и всички те са изцяло или най-вече слънчеви захранващи. Това е друга марка, която наистина е използвала стойността на слънчевата енергия като начин за намаляване на разходите и компенсиране на въздействието върху околната среда.
Lucy & Yak също използва рециклирани материали за опаковката си.
Компанията е много прозрачна по отношение на заплатите на служителите си, като отбелязва, че плащат справедлива заплата във всяка страна, в която имат персонал. Този ангажимент за оценяване на хората върви ръка за ръка с техния ангажимент за екологично управление.

Adidas

www.adidas.com

Дори компаниите за маратонки и атлетично облекло се доказаха, че са ангажирани с застъпничеството за околната среда. Пример: Известната марка Adidas, която получава около 20 процента от енергията си от възобновяеми източници. Някои допълнителни бележки:

Вижте също

Магазин и стил, мода на зимния сезон
Избор на редактор: Най -модерните тенденции за палто през зимния сезон да пазаруват най -добре сега

Adidas е на мисия да премахне пластмасата. До 2024 г. те се ангажират да заменят девствения полиестер с рециклиран полиестер. И до 2025 г. те се надяват, че 90 процента от техните продукти ще включват устойчиви материали.

Adidas също се ангажира да намали въглеродния си отпечатък. От техния уебсайт: „Заедно с Allbirds създадохме първата си обувка за бягане с по -малко от 3 кг C02 емисии на двойка.“

Adidas е една от няколкото компании за облекло, които иноватират услугите за климатичната криза … и ние сме тук за това.

Миакода

www.miakodanewyork.com

И накрая, помислете за Miakoda, марка дрехи, която е официално неутрална за въглерод. Има няколко начина, по които тази компания е постигнала напредък към по -голяма екологична информираност:

Те разчитат на устойчиви растителни влакна, включително органичен памук, бамбук и соя. Техните органични влакна са етично добити, а някои са сертифицирани от Oeko-Tex Standard 100.
Освен това Miakoda използва багрила, които саnull